Idag…

Världsvattendagen, och Arvika kommun har beskrivit bra ang vatten. Vatten är viktigt för oss alla!!

Jag har sett nyheter om att vattnet är klarare nu i Venedig i dessa Corona tider och karantän, pga att det inte är båtar som rör upp smuts från botten. Så det beror inte på att det är mindre smuts i vattnet, men jag tänker att vi alla behöver tänka på att hålla vattnet rent så det är värdefullt. Så släng ex inte kondomer eller annat i toastolen, utan endast toapapper är ok att ta med när man spolar (i Sverige, andra länder kan ha andra regler, ex Greklands system är inte byggt för papper, utan där lämnar man toa pappret i en sopkorg brevid) Det är bra om detta följs, inte bara för de stackare som ska försöka rensa bort allt som inte ska ha spolats ned (tops är en stor syndare också) utan för att både vi och naturen vinner på det, för vi vill inte ha ut det till djur och natur. Det kan orsaka stopp och problem också.
Men! Nu var det inte det som Arvika kommun skrivit om, utan de har tagit upp några intressanta vattenprojekt som jobbas på, läs mer genom att följa länken.

jag är iaf mycket tacksam för att vi lever i ett land med mycket vatten.
Ha en fin dag!

https://www.arvika.se/kommunochpolitik/pressochinformationsmaterial/nyheter/nyhetsarkiv/varldsvattendagen22mars.5.1e2d6211170ec48f4241607c.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *