Corona..

…Coronaviruset covid-19 har verkligen haft stort genomslag på många sätt. Jag såg Stefans lövens Tal till nationen igår kväll.. viktigt vi tar vårt ansvar och gör så gott vi kan, Är vi inte oroliga själva, så för andras skull.

Men har också blivit glad över så många fina initiativ jag sett!!! Bland annat på sociala medier, det finns många fina exempel där människor hjälper varandra ❤️❤️❤️

…exempelvis de som satt upp lappar i trapphus/områden/brevinkast och erbjuder hjälp med handling till äldre. …bara ett av många exempel, jag hoppas ni ser goda förebilder och glädjande nyheter i vad människor ställer upp med ni också runt er!
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

själv så försöker jag ligga så lågt jag kan nu för att förhindra smittspridning. Så lite sociala kontakter som möjligt, men är ute en hel del och promenerar utomhus och glad för att vi inte har restriktioner på det viset. Har hjälpt några äldre att handla mat och kommer fortsätta fungera som stöd, där jag lämnar av matvaror, Medecin och övrigt som behöver kompletteras med, ex tvättmedel vid dörren. I övrigt så har jag telefon kontakt och uppmuntrar till ex plantera och odla lite extra i vår/sommar då detta kommer hålla i sig ett tag.
odling kan vara jättebra i dessa tider, både att försörja sig lite på nyttig mat, men även något fysiskt att fokusera på och kanske även prova något nytt att odla. 😊

jag är så glad jag lever i en demokrati, samt att vi har det ändå så bra på många sätt…går att få tag i mat och har fortfarande både mobil och internet som exempel..😉 det finns dem som är mycket mer utsatta! Både i Sverige och i andra delar av världen. Nu är detta på inget sätt över, mycket kvar på virusets framfart men jag tänker att jag tar dagar med paus från nyheterna, uppskattar vårsolen och njuter av det som faktiskt går göra. Både i min situation och funderar på hur jag bäst stödjer andra.

jag känner många som tyvärr är i riskgrupper och utsatta.. Men fokuserar på det jag kan göra i detta, man är bara en liten kugge och har själv svårt att se att man är viktig, men i stället för att fokusera på det jag inte kan göra något åt så ser jag till det jag kan kontrollera, och det är mig själv. Så jag ligger lågt, tvättar händerna ofta och noga, och hjälper till på de sätt jag kan med de som är runt mig. Varje människas situation och liv kan se olika ut så jag kommer inte dela ut något facit eller pekpinne här, utan jag tror på att ni är både uppfinningsrika och den som vet bäst om vad man kan göra där du är i denna situation ❤️

Har inte testat detta tipset ännu

P.s. 🧻🧻🧻🧻…till alla er som bunkrar toapapper..jag tycker det är bra ni värnar om svenska jobb, och visar ert stöd genom att köpa toapapper då vi har både träd och pappersmassa i detta landet och kan ladda upp med mera framöver samt hålla igång arbetstillfällen, Men, det är inte kritiskt att köpa onödigt mycket toapapper i detta skedet då det leder till att de som har slut inte får fylla på…vilket kan ju vara trevligt för individen om den får köpa någon rulle iaf, (även om butiken jag var på idag hade servetter, så den som vill kan ju köpa detta i stället för toapapper) så jag uppmanar er att avvakta lite med köp-toapapper-mani, kan komma att behövas lite längre fram som stöd i stället? 😉. Det är ju iaf influensa och inte galloperande magsjuka som sprider sig. Tack för ert stöd!

(själv så hade jag toa papper före influensan kom, så jag sitter lugnt men tänker det kan finnas några som blir glada för en rulle eller två. )🧻🧻🧻🧻🧻🧻🧻🧻🧻🧻🧻🧻🧻🧻🧻
d.s

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *