Utmattningssymptom…

….är tyvärr väldigt vanligt. Och väldigt jobbigt både för den som drabbas och personens närstående. Det går så fort att det blir en situation med missförstånd, och den drabbade reagerar mycket hårdare än normalt och den anhöriga/vännen kan bli väldigt ställd över reaktionen.. det kan vara ett beslut som ska fattas, och lämnas över till den utmattade men som redan är trött och inte kan fatta/tycker det är jättejobbigt att fatta beslut. (Hör till sjukdomsbilden)

eller ett missförstånd så att irritation uppstått.. och eskalerar.
Detta kan hända i vanliga vardagliga situationer, som annars brukar funka, men att personen med utmattningssyndrom har en svacka just den dagen och inte tacklar det.. eller missförstånd i den där viktiga familje middagen eller vänaktiviteten som man sett fram emot så länge… och laddat inför, kanske även bävat, med energi, pengar och så..

Då är det viktigt med förståelse, inte bara över personen med sjukdomen, men utan över att alla kan göra fel. Så att det går förlåta även vännen som inte förstog att belastningen blev för mycket.
släppa och gå vidare. Fastna inte i att det blev fel eller vem som gjorde vad, utan fokusera på lösningen, går något göras annorlunda för att det inte bli igen? Eller bara förlåta och gå vidare.

personer är viktigare än situationer.

Det finns olika tester man kan göra för att hålla lite koll på sina stress nivåer över sista två veckor, gör gärna någon sådan ibland och håll koll så ni inte stressar över för lång tid. Ingen som vinner på att ni blir sjuka.
Ta hand om er!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *