Bipolärdagen..,

känner du någon som är bipolär?
jag tycker det blivit lite mer vanligt även i filmserier och allmän diskussion, vilket jag tycker kan vara bra att det lyfts fram att det finns.
2% av befolkningen är det. Finns många kändisar som är bipolär.

Ja, jag vet av någon som är det. Men min uppfattning är också att det är lättare för den personen att berätta det när fler människor runt omkring vet om att det finns, samt lite vad det innebär.
Jag har själv ingen nära kontakt till någon med diagnos, men har varit på föreläsning där det togs upp, och tycker det var intressant!
kunskap och förståelse underlättar tänker jag, speciellt när man inte har någon i sin inre krets så man får en närmare relation till det. Jag vet bara om en ytlig bekant, annars är det sånt som man kommit i kontakt med på andra sätt, som man hört, sett, läst..

varje människa är unik, så även om man har samma diagnos är man inte exakt lika. Jag tänker mer att med lite kunskap och förestående för vad det kan innebära att vara bipolär så kan man bemöta det på ett bättre sätt. Vi människor har lättare att ta avstånd för det vi inte förstår, så om vi får lära oss lite så har man bättre möjlighet att acceptera och bemöta andra på ett bra sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *