Drottningarna…

..jag har sett de flesta avsnitt av dramatiseringen av drottningar genom tiderna i Sverige, tycker det var kul och intressant.
Det jag främst uppmärksammat mer än tidigare är hur internationell ett litet land som Sverige ändå varit genom århundradena!
Det har kommit många nya influenser, och tänker att vårt land har stärkts av detta internationella perspektiv.

..sen har det inte alltid varit så lätt för många individer, men tänker detta har hjälpt utvecklingen i landet, och vad jag också tycker är häftigt är hur mångspråkiga drottningarna varit!

jag har också sett diskussioner om att det kan bli missvisande Och viss problematik med dramatisering av historien..håller med om det, men ur det förhållningssättet som jag väljer att ha så är det övervägande positivt, jag som var sådär intresserad i skolan om historia, och speciellt ointresserad om kungahusets historia och krigsföring..så detta var intressant att lyfta igen, och se mer ur ett vuxet perspektiv- och visst uppmärksammar jag andra delar nu än tidigare.
Tycker det är viktigt att känna till sin historia, att det finns många saker att lära. Så ur den vinkeln var det nyttigt för mig att ta upp detta ämne igen många år efter skolans genomgång..

sen att dramatisera historien kan bli både missvisande och en del gissningar för att fylla i luckor..men också ett sätt att levandegöra och lättare format för många att ta till sig.

Jag tar iaf med mig att vi haft otroligt många starka och kunniga kvinnor som kommit till ett litet avlångt land i Norden..

👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *