Beröm.,

 

.. jag tycker det vore lite tråkigt om det är så, och tycker vi tillsammans kan ändra på det så vi får möta och uppleva det mera!! 🌟🌟🌟👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼👊🏼

det är trevligt med beröm 😊😊

Gamla tidningar..

Hjälper föräldrar med att ta med mig gamla tidningar från dem och till pappersåtervinningen när jag är och hälsar på. Brukar hålla ett öga på hur det ser ut, och även med glasflaskor och dyl. Har med mig nya papperskassar när jag kommer ihåg det, och bytet mot fulla kassar som jag kan tömma.  Återanvänder papperskassarna tills dess att de går sönder så byter inte till nya varje gång.

Sopsortering är bra, och att hjälpa någon med att få iväg skräp kan underlätta också, så bra både för personen och miljön 😊🌟

 

Fynd på promenad..

jag försöker plocka upp skräp ibland när jag är ute och går. Kan vara väldigt blandad med vad man hittar och vilken sorts skräp..men även var. Detta hittades på en promenad längs en grusväg.

Bara ett litet bidrag till att hålla våra hav, mark och djur renare och friare från skräp av olika slag. 😊👊🏼

Fest..

Idag delar jag med mig av ett fint  minne som hände nyligen,..

Jag var på fest, hängde med tre killar som jag inte mött förut. Vi hade trevligt, delade historier och diskuterade och lyssnade på musik. En av dem visade öppet intresse för mig, jag försökte dock hålla lite distans och diskret avböja när han sökte kontakt. Det var inte obehagligt eller så, var bara inte intresserad i att följa upp på invitationerna om kontakt, var nöjd med att bara umgås och prata. Mitt avvisande fungerade varje gång, men bara för en stund, men han återkom och gjorde nya försök. Vi drack och killarna som börjat före mig blev fullare, och plötsligt fick jag ett oväntat sms.

Det var ett erbjudande om att han kunde hjälpa mig skapa distans till killen som sökte kontakt om jag behövde det. Jag behövde bara säga till genom en hand på axel.

jag hade haft kontakt med denna killen före vi träffades ute på puben, och han hade därför mitt nummer. Det var genom honom som jag träffade de andra två killarna. De var helt nya för varandra, första kvällen de träffades! Och killen som skrev sms:et skulle sova hos killen som sökte kontakt med mig..

Han visade på ett väldigt diskret sätt att jag hade stöd ifall det skulle behövas. Ingen blick på mig när det plingade i min mobil eller när jag läst meddelandet. Heller inte flörtig med mig vid något tillfälle under kvällen. När vi promenerade från ett ställe till ett annat så tog jag armkrok på honom ett tag för att få lite distans till den andra killen.

Det som jag också tycker är superbra är att han verkade inte göra detta för att vinna över mig på sin sida, dvs försöka ragga på mig i stället eller konkurrera ut den andra killen!!

Så enkelt sms, men det sa så mycket. Jag tycker det var väldigt fint gjort!!  🌟🌟 🌟

Finns många fina killar där ute!! 👊🏼👊🏼👊🏼

 

Ps. Skrev och tackade någon dag efteråt för hans erbjudande om hjälp!

Nobel’s fredspris

Nobels fredspris, såg denna text och håller med henne! Aktuellt med människorna runt oss, överallt i världen, vi kan sprida medvetandet och uppmärksamma och se vad som händer runt omkring oss oavsett var vi är. Det är aktuellt och  behöves även i Sverige!  hjälpa människor som blir utsatta på olika sätt och försöka stoppa våldet. Att se och anmäla, stötta och hjälpa, både offer och förövare behöver hjälp, detta kan och behöver vi bryta tillsammans.

🌟

 

 

 

 

 

 

 

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fredspristagare-varlden-maste-agera

Mat till hemlös

Igår stannade jag till och bytte några ord men en kille på gatan. Han var hemlös och satt med en skylt. Jag pratade lite med honom och han berättade om sitt liv och hur han hamnat där, att han tidigare haft några olika  jobb i flera år men också drogproblem som gjorde att han hamnat snett, men även en arbetsolycka där han fått ont i nacken och inte kunde arbeta kvar på samma ställe.  Samt att han nu tagit sig bort ifrån droger och varit helt drogfri i sju månader nu.

Han berättade allt med klar blick, en kille i samma ålder som mig. Han har hamnat snett i livet tidigare men vill nu leva ett ordentligt liv, men finner det svårt att hitta en väg till ett med arbete och bostad då han känner att han möter mycket fördommar från människor. Att han tycker det är svårt med en väg tillbaka in i samhället igen när man hamnat utanför, även fast det är samma land som han vuxit upp i. Och man kunde ana en frustration om att han önskade en annan tillvaro och vardag även om han pratade helt lugnt.

Jag bor för tillfället på ett hostel, är ute och reser, och var ute på lunchjakt stannade till för att fråga om jag kunde bjuda på mat. Han ville stanna kvar på sin plats men att jag gärna fick köpa lite mat till honom, så köpte en matlåda med varm gryta och ris i en resturang intill, samt försökte uppmuntra honom med att fortsätta kämpa och att inte ge upp, och att det var bra att han höll sig drogfri.

Idag köpte jag sushi till lunch, och då samtidigt lite extra och på vägen tillbaka så spanade jag och stannande då till vid en kvinna som sålde tidningar och hon fick den. Bytte några ord med henne, hon hade varit på gatan i 14 år nu, och hon tyckte att det var långa dagar med att sälja tidningar men också att de ska vara drogfria och bra att få lite hjälp av en organisation. Hon verkade dock hungrig så pratade bara kort med henne och önskade lycka till så hon fick äta i lugn och ro.

Detta är bara små saker, men tänker att även om det bara var ett mål mat och några ord så försökte jag möta dem som medmänniskor, lyssna, se och prata lite med dem.